DP-TRANSFERS

TRANSLACIÓ A L’ATENCIÓ PRIMÀRIA D’UNA INTERVENCIÓ FACTIBLE I COST-EFECTIVA SOBRE L’ESTIL DE VIDA PER REDUIR L’IMPACTE DE LA DIABETIS TIPUS 2.


Programa d’Intervenció Virtual sobre l’Estil de Vida

La diabetis tipus 2 és un seriós problema de salut pública en increment continu.

Es tracta d’una malaltia crònica en la que el pàncrees no produeix insulina suficient o el cos no utilitza eficaçment la insulina produïda, això fa que pugi la glucosa en sang. La diabetis tipus 2 es deguda a una combinació de factors genètics i ambientals (obesitat, sedentarisme, dieta inadequada) i pot produir dany al cor, als vasos sanguinis, als ulls, als ronyons i als nervis.

La prediabetis és una condició en que els nivells de glucosa en sang són més alts del normal, però no prou alts per a anomenar-se diabetis. Les persones amb prediabetis tenen un major risc d’esdevenir diabètiques, però no és inevitable.

Prevenció

Encara que tingueu un major risc a causa d’antecedents familiars, la diabetis es pot prevenir o posposar la seva aparició amb canvis en l’estil de vida com:

• Reduir el pes • Fer activitat física • Millorar la qualitat de la dieta

Canviar l’estil de vida vol dir canviar la manera de fer, comporta aprenentatge nou però també deixar alguna cosa enrere. Al principi els canvis poden semblar difícils, però amb el pas dels dies esdevenen més fàcils.

Pots calcular el teu risc d’aparició de diabetis responent a un senzill qüestionari, el qüestionari FINDRISC.

Calcula el teu risc de contraure diabetis

Si la teva puntuació és superior a 11, el teu risc és alt.

Aquest programa pretén que canviïs certs hàbits de vida per ajudar-te a disminuir el teu alt risc de desenvolupar diabetis i millorar la teva salut.