Entitats Promotores
IDIAP Jordi Gol
L’Institut Universitari d’Investigació en Atenció Primària (IDIAP) Jordi Gol és un centre de referència en la recerca i la promoció de la salut al primer nivell assistencial que té com a objectiu impulsar i desenvoluparla innovació, la recerca clínica, epidemiològica i en serveis de la salut en l’àmbit de l’atenció primària, i oferir formació amb la finalitat de generar coneixements, difondre resultats i traslladar-los a la pràctica clínica per aportar eficiència al sistema sanitari i promoure i millorar la salut de les persones.
La Fundació Jordi Gol i Gurina es va crear l’any 1996, per l’Institut Català de la Salut, amb la finalitat de promoure i gestionar la innovació, la formació, la docència i la recerca clínica, epidemiològica i en serveis de la salut en l’àmbit de l’atenció primària. Des de l’any 2006 és l’lnstitut d’Investigació en Atenció Primària Jordi Gol (IDIAP Jordi Gol). El 2010 s’adscriu a la UAB com a institut universitari de recerca en atenció primària.
L’Institut té la certificació de qualitatISO 9001:2015 (ER-0821/2011)des de el 2011, en les seves activitats de suport i assessorament a projectes de recerca.
Institut Català de la Salut
La missió de l’Institut Català de la Salut és donar una atenció d’excel·lència a la població, desenvolupant també la docència i la recerca en l’àmbit de la salut a Catalunya.
La visió és ser l’organització de referència i líder en el sistema de salut català, tant en l’assistència com en la docència i la recerca.
Els valors institucionals són la competència, la participación, el compromís, l’equitat, la innovación i la transparència.
Departament de Salut. Salut Pública. Generalitat de Catalunya
L’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT) treballa per fer més sana, saludable i segura la vida i l’entorn de les persones de Catalunya. Vetlla per la millora de la salut individual i col·lectiva amb polítiques de promoció per a la salut i prevenció de la malaltia, de protecció i vigilància de la salut, de seguretat alimentària i de salut laboral. L’activitat de l’ASPCAT està definida en el seu catàleg de serveis de salut pública i té com a finalitat evitar l’aparició de la malaltia o retardar-la.
L’Agència neix amb la voluntat d’unir esforços i d’oferir a la població, d’una manera organitzada i coordinada, tots els serveis que vetllen per la salut pública, que fins ara eren gestionats per organismes diferents (l’Agència de Protecció de la Salut, l’Agència Catalana de Seguretat Alimentària i la Direcció General de Salut Pública). Per prestar aquests serveis, l’ASPCAT es coordina amb les institucions i organitzacions arreu de Catalunya.
Entitat Pratrocinadora
Fundació La Marató de TV3
La Fundació La Marató de TV3 va ser creada el 1996 per la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals amb la missió de fomentar i promoure la recerca biomèdica d’excel·lència, així com la sensibilització social sobre les malalties que es tracten al programa televisiu la Marató de TV3, mitjançant campanyes de participació ciutadana i actes de difusió i educació.
La Fundació treballa amb la visió de:
- Excel·lir en la seva gestió, en tant dipositària i administradora dels diners que provenen fonamentalment de les aportacions solidàries que la ciutadania fa a través del programa La Marató.
- Constituir-se com a nexe principal entre la ciutadania i La Marató. Així, treballarà especialment per aconseguir la participació del major nombre de centres escolars i cívics en la campanya de sensibilització i difusió.
- Seleccionar els millors projectes de recerca biomèdica de cada convocatòria així com fer-ne un seguiment acurat al llarg de la seva durada, controlant-ne la despesa i el desenvolupament científic, tot informant a la ciutadania dels resultats dels treballs.
- Mantenir el cost zero en totes les activitats organitzades al voltant de La Marató i perquè les despeses pròpies de La Fundació no signifiquin un gravamen dels donatius. amb l’objectiu que l’import íntegre dels donatius sigui destinat a les finalitats fundacionals.
La Fundació forma part d’un ens públic, la CCMA. Per tant, assumeix com a propis els valors que la configuren. A més, componen els valors propis de La Fundació la voluntat de servei a la comunitat, l’objectivitat en les seves decisions i activitats, l’eficiència en l’acompliment de les tasques i, en general, la transparència de totes les activitats que mena, particularment pel que fa a l’administració i destinació dels recursos.